Massief hout design voor interieur en advies.

interieur ontwerpen

 

Wij maken complete interieur en meubel ontwerpen voor de zakelijke- en particuliere markt. Onze verrassende ontwerpen kunnen dus zowel voor werkruimten van een kantoor zijn, als een luxueus meubel voor een woonhuis. De interieur ontwerpen kenmerken zich als volgt: 

a.     Elk ontwerp afgestemd op de situatie

b.     efficiënte ruimte indeling

c.     organische en natuurlijke vormgeving

d.     natuurlijke en biobased materialen

e.     oog voor efficiënter werken

f.      welzijn voor de medewerkers

g.     en toepassing van veel groen.

 

De natuur in huis!

Het gaat bij ons niet alleen om een fraai ontwerp, nee wij denken verder en zoeken naar oplossingen voor efficiënter werken en niet onbelangrijk: het welzijn van de toekomstige gebruikers.

In de natuur voelen we ons op ons best dus waarom dan niet zoveel mogelijke natuurlijke en biobased materialen toe passen, goed voor de mens en goed voor de planeet. Planten en andere natuurlijke gewassen zoals bijvoorbeeld mos en bamboe zorgen voor een prettiger sfeer waarin mensen zich beter voelen en dus meer presteren. Biobased materialen zijn materialen die direct uit de natuur komen en die zo min mogelijk bewerkingen en productieprocessen ondergaan wat bijvoorbeeld bij kunststof en staal wel nodig is. De CO2 footprint van biobased materialen is dus heel gunstig en vormt daarmee een geringe belasting of hebben juist een positief effect op het milieu door bijvoorbeeld het feit dat de hoeveelheid opgeslagen CO2 door toepassing van deze materialen gunstiger is dan de hoeveel CO2 die nodig is van kap tot eindproduct. Tevens dienen biobased materialen in voldoende mate aanwezig te zijn en hernieuwbaar dat wil zeggen de geoogste materialen moeten terug kunnen groeien. Kortom alle reden om deze toekomstbestendige materialen veelvuldig toe te passen. 

Biobased materialen:

Greenwalls

  Voorbeelden van greenwalls en panelen van groen in dit geval mos. Bijkomend voordeel is dat deze wandbekledingen akoestische eigenschappen bezitten. Voorbeelden van verticale tuinen oftewel wanden met beplanting. Naast de voordelen van groen ook die van CO2 opname. Deze wanden zijn o.a. verkrijgbaar bij verticalgardens.nl

Hout


Houten latten als wandbekleding voor een natuurlijke en toch sjeike uitstraling. Deze wanden zijn ook uitstekend uit te voeren met akoestische eigenschappen. 

Houten stroken

Wandbekleding in de vorm van 3D stroken en in verschillende houtsoorten leverbaar. Ook gedeelten van een wand zijn te bekleden met deze stroken panelen. 


 Bamboe

Bamboe is een gras soort met een hoge groeisnelheid van wel een halve meter tot een meter per dag. De bamboe stammen zijn hol van binnen en vertonen om de 60/70 cm een karakteristieke knoop. Bamboe producten kunnen grofweg op twee manieren worden vervaardigd namelijk uit strips en samengeperste vezels. De strips worden uit de schil gezaagd en gelamineerd tot een balk. De tweede wijze is het verlijmen onder hoge druk van bamboe vezels. Met het laatste krijg je een meer egaal uiterlijk. Met de strips zie je laagjes van ongeveer 4 mm dik en 20 mm breed. De strips kunnen in een balk verticaal verlijmd worden en horizontaal. Verticaal heet het dan plainpressed, horizontaal side pressed. Maximale lengte is circa 240 cm. Van bamboe kun je meubels maken, trappen, binnen kozijnen en gefineerde onderdelen.  


Kokoshout


Kokoshout is afkomstig van de palmboom en is officieel een grassoort. Het is donkerbruin van kleur en is harder dan bijvoorbeeld eiken hout. Het heeft een warme en exclusieve uitstraling en is een 100% natuurproduct. Geolied valt de bijzondere naaldtekening op. De stammen van de palmbomen zijn kaprijp als deze aan het eind van hun levenscyclus zijn, na ongeveer 60/ 70 jaar. 

Het kokoshout  komt uit Azië. Het hout is afkomstig van eeuwenoude kokosnootplantages en is een restproduct van de duurzame kokosnootindustrie. Er hoeven dus geen oerbossen gekapt te worden. 

Kokoshout is geschikt voor zowel interieur als exterieur toepassing. Producten die vervaardigd kunnen worden met kokoshout zijn o.a. parketvloeren, fineerwerk voor meubels, lijsten, gevelbekleding, vlonder- en terrasdelen, schuttingdelen enz.


Onze werkwijze:

We starten met een oriënterend gesprek waarin de wensen van de gebruikers aan de orde komen. Na de ruimte goed in kaart te hebben gebracht maken wij een eerste ontwerp die we samen met de klant doorspreken. Daarna wordt het ontwerp meer gedetailleerd uitgewerkt en nadat de toekomstige gebruikers ook meegedacht hebben wordt het ontwerp definitief gemaakt. Wij kunnen het hele traject voor u realiseren, van ontwerp tot oplevering. Wat betreft productie en plaatsing werken wij samen met diverse gerenommeerde interieurbouwers. Ook voor het maken van een kleurenplan en verdere afwerking zoals gordijnen en vloerbedekking werken wij samen met een stylist zodat u in hoofdzaak alleen ons als aanspreekpunt heeft en we u kunnen ontzorgen door de organisatie en realisatie, voor u als klant uit handen te nemen.

Uiteraard is het ene project het andere niet en voor elk project kan er in overleg met de opdrachtgever, een op maat gemaakt plan gemaakt worden voor de uitvoering. Uiteindelijk gaat het om een zo goed mogelijk eindresultaat te creëren samen met de opdrachtgever en meewerkende bedrijven, want alleen samen kom je verder!